Zamieszczone przez arci9
Zdjęcie z fotoradaru to jeszcze nie wyrok
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
Zamieszczone przez arci9Żeby była całość-> fotoradar na wisłostradzie (wawa oczywiście), prawdopodobnie na bielanach w miejscu gdzie remontują wiadukt: na 40-> 134km/h...ops:
Zamieszczone przez MisiekWAWna focie :?: :shock:
taki żarcik -> wszycho jest w km, moje przekroczenie też
Komentarz
-
-
juz sie chcialem oburzyc ze to nie anglia :foch:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjuz sie chcialem oburzyc ze to nie anglia
I jeszcze jedna kwestia, zdziwiłem się, bo policmajster musiał spisać ode mnie ...stan majątkowy: pytał się gdzie pracuje ile zarabiam i jaki mam majątek :shock:
będę musiał do spowiedzi w niedzielę iść :diabelski_usmiech
Myślicie , ze to w związku z przekazaniem sprawy do sądu grodzkiego iczekanie na karę dla mnie?
Komentarz
-
-
Fajnie, jak mnie obwinili o "przytulenie" się do gamonia co mi drogę zajechał... powiedzieli jasno " zawsze od wykroczenia!" - ale sokro tak to trzeba po "pstryk" się nie dać rozpoznać - oczywiście jak to coś zmieni.
Pozdrwiam Piratów Polskich Autostrad - ostatnio moja średnia 49 km/h na odcinku 250 km: szeroki_usmiechByła O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adalbertFajnie, jak mnie o "przytulenie" się do gamonia co mi drogę zajechał... powiedzieli jasno " zawsze od wykroczenia!" - ale sokro tak to trzeba po "pstryk" się nie dać rozpoznać - oczywiście jak to coś zmieni.
Komentarz
-
-
to ja najkrócej jak było - jechałem lewym pasem, prawy się kończył i gość mi zaczął wjeżdżać w korku prosto w zderzak, a ja zamiast kretyna puścić to mu boczek zjechałem :szeroki_usmiech (nie wjedzie już swoim nowym opelkiem na siłę)
...troszkę źle wyszło - bo nie powienienem ruszać jak go widziałem przed sobą, co innego jak bym niewyhamował i mu strzelił w bok :cry:
i tak teraz zrobię z debilem co MUSI bez kierunku pod maskę wjechać jako trzeci z rzędu :diabelski_usmiech
jak skończyła się sprawa: punkty od dnia wjechania w boczek, a nie "wykrycia sprawcy" po obejrzeniu nagrań z monitoringu - miesiąc później!
Czy to tłumaczy moje zdziwienie o czym piszesz?!
A reszta o kamerze - jak masz dużo punktów i wiesz że cię odstrzelili na fotoradarze to jak dobrze zagrasz uratujesz papierek - czy nie?Była O2, Jest SuperB!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adalbertjak skończyła się sprawa: punkty od dnia wjechania w boczek, a nie "wykrycia sprawcy" po obejrzeniu nagrań z monitoringu - miesiąc później!
Czy to tłumaczy moje zdziwienie o czym piszesz?!Tak powiedział policmajster, choć mógł nie wiedzieć na 100%...
Mi to w sumie obojętnie od kiedy a racej wolę od dnia przekroczenia prędkości, bo 8 czerwca tuż , tuż
Zamieszczone przez adalbertA reszta o kamerze - jak masz dużo punktów i wiesz że cię odstrzelili na fotoradarze to jak dobrze zagrasz uratujesz papierek - czy nie?
Inna sprawa,iż widziałem pismo z chyba Komendy gdzie ujawnili fotę i tam było napisane, że..."..Jak sprawca się nie chce przyznać, to można mu zapronować sam mandat bez pkt. w wysokoci...2000zł.." :twisted:
Także jak mam się wozić z nimi za 2klocki a pkt. narazie nie mam i te za powidzmy miesiąc wygasną....to wiadomo :diabelski_usmiech
[ Dodano: Pią 13 Cze, 08 14:33 ]
EDIT:
Dostałem pismo z sądu grodzkiego...Jeszcze go nie czytałem, ale matka otworzyła i zasądzili:
800zł :evil: +jakieś koszty ze 200zł :cry:
Pytanie skąd taka kaska? Skoro cennik co prawda policji mówi o przedziale 400-500zł i policmajster zasądził 400zł?
Komentarz
-
-
Bernardo pozwole sobie sprostować punkt dot. przedawnienia sprawy. 1) czas biegnie od chwili zrobienia zdjęcia lub od chwili zczytania zdjęcia z dysku fotoradaru, 2) czynności wyjaśniające w sprawie o wykroczenie należy zakończyć w ciągu 30 dni ( należy nie znaczy musowo ), 3) nawet po upływie 30 dni mamy obowiązek stawić na wezwanie uprawnionych organów, 4) w przypadku nie stawinnictwa Policja może a. nałożyć karę porządkową - grzywna - tu chodzi o nie stawienie się na doręczone wezwanie, b. wystąpić do Sądu o wydanie nakazu doprowadzenia osoby do jednostki, c. wszcząć poszukiwania.
Pozdrawiam.
[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 17:43 ]
arci9 Sądu nie obowiązuje taryfikator. Taryfikator obowiązuje Policję. Sąd klepie zgodnie z możliwością grzywny przy wykroczeniu w zakresie od 20zł do 5000zł. Tak więc twoja sprawa trafiła na sędziego, który nie miał dobrego dnia albo pozazdrościł ci furki.
[ Dodano: Nie 07 Lut, 10 10:44 ]
Odświeżam temat. W przypadku zaszczytu jaki może nas spotkać czyli zdjęcie z fotoradaru można zapytać o homologację lampy błyskowej. Wszystkie foty jakie przychodzą są z załączoną homologacją fotoradaru a nie lampy. A słyszałem że to ważne. Odwołujemy się do KGP i z tego co słyszałem przechodzi. Czy ktoś miał taką sytuację? Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Panowie, podepnę się pod temat... Jak to jest teraz z całkowicie nieczytelnym zdjęciem twarzy? Akurat dziś dostałam miłą fotkę z uwidocznieniem mojej octavki gdzie trochę przekroczyłem dozwoloną prędkość Fotka ze straży miejskiej - nie Policji, widać auto i numer rejestracyjny, reszta nieczytelna. (dupki nie mieli gdzie łapać to ustawili się na zadupiu wioski / 5 domów na krzyż/ na ale było to niestety strefa zabudowana). Jak postąpić jeśli nie widać wogóle twarzy kierującego?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJak postąpić jeśli nie widać wogóle twarzy kierującego?http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39390
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJak postąpić jeśli nie widać wogóle twarzy kierującego?
W skrócie- powiedz że nie wiesz, albo wskaż kilku którzy mogli wtedy jechać. Nie przyjmuj żadnego mandatu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBBył już temat niedawno http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39390
Zamieszczone przez westwi78powiedzieć że nie wiesz kto to jestNie przyjmuj żadnego mandatu.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
na straż miejska trzeba uważać, nie stosują żadnych widełek, jak ma być 50 na drodze to nawet 1 km/h nie możesz przekroczyć bo i tak fotka przyjdzie
w ciągu wakacji do naszej "firmy" przyszły 2 takie fotki, policja takim przekroczeniem prędkości nawet by głowy nie zawracała, ale straż miejska musi się wykazać, możesz dostać mandat za byle co..."wystawienie dużego palucha u nogi na przejściu dla pieszych przy czerwonym świetle"...tu w szczególny sposób wykazują się mundurowi "karierowicze"BIA 4XXX
Komentarz
-
-
Straż gminna (miejska) nie jest uprawniona do złożenia wniosku
o ukaranie za wykroczenie z art. 97 KW w zw. z art. 78 ust. 4 Prawa
o ruchu drogowym (t.j. Dz.U. 2005 r. Nr.108, poz. 908) wobec właściciela lub posiadacza pojazdu, który nie wykonał obowiązku wskazania, komu powierzył pojazd do kierowania lub używania w oznaczonym czasie, albowiem zakres tego uprawnienia w sprawach o wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu i porządkowi w komunikacji w związku z naruszeniem konkretnych przepisów ruchu drogowego, został ograniczony w art. 129b ust. 2 pkt 1 i 2 Prawa o ruchu drogowym do kierującego pojazdem albo innego uczestnika ruchu. W sytuacji, gdy doręczenie żądania, o którym mowa w art. 78 ust. 4 Prawa o ruchu drogowym, nastąpiło w trybie art. 133 § 1 i 2 KPK w zw. z art. 38 § 1 KPW, to trzeba oddzielić procesowy aspekt doręczenia pisma, którego skuteczność może opierać się na domniemaniu, od materialnych podstaw odpowiedzialności, których nie można domniemywać."
postanowienie SN z 2010-09-30 I KZP 15/10PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz